Home

Volgens het boekje

Voor een leger is het belangrijk om allemaal hetzelfde te doen op het juiste moment. Onze Prins Maurits van Oranje begon daar in de 17e eeuw al mee. Hij standaardiseerde veel van de activiteiten van de soldaat. Hij vond de exercitie opnieuw uit (de Romeinen waren hem al voor) en maakte het Staatse leger een van de meest efficiënte legers van zijn tijd. Jomini beschikt over een grote collectie Militaire voorschriften

Nu nieuwe aanwinsten! (21-12-2017)

alt

Om de moderne legers steeds beter te organiseren gingen alle Europese militaire staven vanaf dat moment voorschriften schrijven zodat zij in staat waren hun steeds grotere legers op de juiste en meest efficiënte wijze in te zetten. Legers van een half miljoen man, zoals Napoleon in 1812 meenam naar Moskou, hebben tenslotte behoefte aan structuur en uniformiteit van handelen. Ook het Nederlandse leger heeft deze voorschriften voor de meest uiteenlopende zaken opgesteld. Voorschriften voor het aanleggen van wegen, het versturen van geheime berichten, het voeren van het gevecht, het aanleggen van loopgraven of het voeren van het gevecht met geweer. Voorschriften voor het beslaan van paarden of het aanleggen van versperringen en ga zo maar door.

Voorraad Militaire voorschriften

Jomini heeft een grote voorraad aan militaire voorschriften uit het Interbellum (1918-1939), de Eerste Wereldoorlog, de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog. Een groot deel staat op onze website, maar er worden continu nieuwe voorschriften toegevoegd. Kijk nu rond in de voorraad! Zit het voorschrift dat u zoekt er niet tussen, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Wellicht zit het nog in onze collectie die moet worden ingevoerd. Er komen continu nieuwe voorschriften binnen. Zoekt u net dat voorschrift dat past bij uw voertuig, radio of ander collectorsitem? Kijk regelmatig op onze site of neem contact met ons op.

 
Kijk ook naar:
Gandhi
Gandhi
€9.00
Instructiekaart IK 10-559
Instructiekaart IK 10-559
€6.00
Dampflokomotiven
Dampflokomotiven
€12.00
Terug in het Vaderland
Terug in het Vaderland
€7.00
Verdreven doch niet verslagen
Verdreven doch niet verslagen
€17.12
Winkelmandje
VirtueMart
Uw mandje is momenteel leeg.

iDEAL / PayPal
 
Wij accepteren PayPal

Vanaf € 30,-- geen verzendkosten.

(bij verzending binnen Nederland)

 

Medieval Warfare Magazine
Volg ons!
 facebook-logo   tweet 2    linkedin in icon 5incmyk1 

Schrijf in op onze nieuwsbrief

 
* invullen benodigd