Home

Vermist is erger dan dood

 

"Iedere dag bezig met passie om een stoffelijk overschot een naam te geven, relaties duidelijkheid te geven en de geschiedenis te complementeren. Niet om een misdaad op te lossen, maar om een ereschuld in te lossen. Hiermee vormt de Bergings- en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht het toonbeeld waar onze krijgsmacht voor staat. Want wij laten nooit iemand achter."

(Commandant der Landstrijdkrachten Luitenant-generaal M.C. de Kruijf, in zijn voorwoord.)

De tweede druk van het boek "Vermist is erger dan dood", geschreven door Els Schiltmans en Piet IJntema, is uitgekomen. Het boek is uitgebracht door het Regiment Bevoorradings- en Transporttroepen van de Koninklijke Landmacht en wordt uitgegeven door Jomini, Militair-historische boeken. Het boek is te koop voor € 18,95 (excl. verzendkosten).

 Vermist is erger dan dood

Bestel nu "Vermist is erger dan dood"   Voor € 18,95 (excl. verzendkosten).

U vindt hier het boek "Vermist is erger dan dood". Het vertelt de geschiedenis van de Bergings- en Identificatiedienst Koninklijke Landmacht, de vroegere Gravendienst. Het werk van de dienst wordt al sinds de Tweede Wereldoorlog uitgevoerd en omvat, vooral, het bergen en identificeren van oorlogsslachtoffers. Sinds januari 1945 is er een bijzondere, gespecialiseerde groep militairen van de Koninklijke Landmacht die zich namens Nederland inzet om deze vermisten uit de Tweede Wereldoorlog op te sporen, te bergen en te identificeren. Dit waren oorspronkelijk vrijwilligers, maar tussen 1951 en 1972 vervulden ook vele jonge Nederlandse dienstplichtigen hun militaire dienstplicht bij een Gravendiensteenheid. Vandaag de dag werkt een driekoppig team van de Koninklijke Landmacht nog dagelijks aan oude vermissingszaken, in een ultieme poging om vragen van nabestaanden te beantwoorden en hen zekerheid te bieden. Hierbij wordt, zoals afgesproken in de Verdragen van Genève, geen onderscheid gemaakt tussen "goed" of "fout". Ongeacht hun achtergrond gaat het om mensen, van wie de vermissing vaak een grote leegte heeft achtergelaten bij de familie. Het Ministerie van Defensie beschouwt de humanitaire verantwoordelijkheid voor het opsporen, bergen en identificeren nog altijd als een zorgplicht en een ereschuld.

 

"Els Schiltmans en Piet IJtema komt de verdienste toe dat zij door het samenstellen van dit boek de geschiedenis Bergings- en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht die plaats hebben gegeven die het toekomt."  Bron: www.blikopdewereld.nl/recensies (18-12-2014)

 

 

 

Bestel nu:  "Vermist is erger dan dood".    Voor € 18,95 (excl. verzendkosten).

Van het Regiment Bevoorradings- en Transporttroepen is ook het boek "In dienst van de troep", door H. Roozenbeek, uitgegeven bij Boom uitgevers, beschikbaar. Het boek beschrijft de historie van de logistieke verzorging binnen het Nederlandse leger vanaf de 16 eeuw. Het gaat voornamelijk om de bevoorrading met voeding, brandstoffen en munitie.

In dienst van de troep

Bestel nu: "In dienst van de troep."   Voor € 12,50 (excl. verzendkosten).

 
Kijk ook naar:
Afrikakorps
Afrikakorps
€5.00
Doing naval history
Doing naval history
€27.00
Taranto
Taranto
€5.00
Dictionary of the Napolonic wars
Dictionary of the Napolonic wars
€16.00
Strange Intelligence
Strange Intelligence
€32.00
Winkelmandje
VirtueMart
Uw mandje is momenteel leeg.

iDEAL / PayPal
 
Wij accepteren PayPal

Vanaf € 30,-- geen verzendkosten.

(bij verzending binnen Nederland)

 

Medieval Warfare Magazine
Volg ons!
 facebook-logo   tweet 2    linkedin in icon 5incmyk1 

Schrijf in op onze nieuwsbrief

 
* invullen benodigd