Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Research

Jomini is gespecialiseerd in Militaire Historie en Internationale Betrekkingen. Veel mensen hebben een interesse in die Militaire Historie. Dat kan zijn door een verzameling die een bepaalde periode beslaat, maar er zijn ook veel mensen die zelf onderzoek doen naar een specifiek onderwerp en die geen expertise hebben in het militaire vakgebied. Ook zijn er veel mensen die onderzoek doen naar hun mililtaire voorouders. In al die gevallen kan Jomini u helpen bij uw onderzoek. De dienstverlening die Jomini u kan bieden bestaat uit twee mogelijkheden.


Algemeen onderzoek

Voor algemeen onderzoek kan ondersteuning worden geboden bij uw onderzoek bij musea of archieven. Ook kan militair-historisch advies worden gegeven bij producties, zoals video's of foto-opnamen. Dit kan worden gecombineerd met een lezing of cursus. Dit uiteraard in overleg met de opdrachtgever.Voor voorbeelden van lezingen kunt u ook kijken bij Lezingen en cursussen.

Heeft u behoefte om te overleggen wat de mogelijkheden zijn, neemt u dan contact met ons op via: onno@jomini.nl.


Research


Individueel Militair-historisch Onderzoek

Een andere mogelijkheid voor onderzoek is het Individueel Militair-historisch Onderzoek (IMH). Dit onderzoek is gericht op mensen die meer willen weten over hun militaire voorvaderen. Dat kunnen voorvaderen zijn die in een militaire functie in binnen- of buitenland hebben gediend. Het kunnen ook mensen zijn die in een oorlogsgebied hebben geleefd en waar de nakomelingen meer over willen weten.

Het IMH is een kort, afgebakend, onderzoek gericht op een zo concreet mogelijke vraag. Dit onderzoek is beperkt in scope en richt zich op slechts een voorouder in relatie tot zijn militaire verleden. Meerdere of uitgebreidere onderzoeken zijn uiteraard mogelijk, maar vergen meer tijd en onderzoek. Vanwege de beperkte scope is het mogelijk om het onderzoek heel gericht uit te voeren, maar ook om het onderzoek betaalbaar te houden.

Heeft u hier interesse in? Kijkt u dan bij Individuele Militaire Historie.