Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuw en actueel bij Jomini

Vermist is erger dan dood Els Schiltmans/Piet IJntema
voorraad onbekend
€ 18,95

Een inkijk in de geschiedenis van de Bergings- en Identificatiedienst Koninklijke Landmacht

voorraad onbekend
€ 29,95

Het markante oeuvre en de bijzondere levensloop van H.W. Koekkoek, telg van de beroemde schildersfamilie, zijn het onderwerp van deze rijk geillustreerde monografie. De taferelen van de Frans-Duitse oorlog(1870-1871), van eigentijdse internationale militaire typen en cavalerie- en artillerie-eenheden, maar ook de illustraties die Koekkoek maakte van de tussen 1900 en 1918 gevoerde oorlogen zijn uniek in het militaire genre van zijn tijd.

Na 1920 schilderderde hij noodgedwongen geromantiseerde, vredige Hollandse landschappen en stadsgezichten. Zijn oeuvre, dat vooral bekendheid kreeg in Engeland, Australie en Noord-Amerika, wordt gekenmerkt door een groot voorstellingsvermogen en natuurgetrouwe weergave van, met name, artillerie en cavalerie, waarin het paard centraal staat.

Koekkoeks terigkomst naar Nederland-tussen 1900 en 1920 woonde hij in London, waar hij veronden was aan The Illustrated London News-leidde tot diep heimwee. De afgenomen belangstelling voor zijn geliefde militaire onderwerp maakte hem zwaarmoedig. Wanhopig schreef hij aan een van zijn kunsthandelaren dat slechts een nieuwe oorlog daar een einde aan zou kunnen maken.

voorraad onbekend
€ 18,-

Dit is een nieuw boek

voorraad onbekend
€ 18,-

Roman, geschreven naar waar gebeurde acties over de Brandenburg division, de eenheid van admiraal Canaris, belast met Intelligence en commando-acties.

voorraad onbekend
€ 28,-

Beschrijving van de opstand in 1921 van Soviet matrozen in het Marine-fort Kronstadt tegen het Bolshewistische regime. De opstand werd meedogenloos neergeslagen door de Bolsjewieken.

voorraad onbekend
€ 40,-

(Commander-in-Chief American Expeditionary Forces) Memoires van de commandant van de Amerikaanse Exp. Macht die vanaf 1917 in Frankrijk meevocht tegen de Duitsers aan Westfront. Foto's.

voorraad onbekend
€ 16,-

Biografie van Heinz Guderian, de leidende generaal die door zijn vooruitstrevende inzet van het pantserwapen tijdens de Tweede Wereldoorlog tot opzienbarende overwinningen kwam.