Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuw en actueel bij Jomini

15 artikelen
pagina 1 van 2
voorraad onbekend
€ 49,50

Dit ongekende fotoboek geeft de historie van de voertuigen van de Koninklijke Landmacht weer over een periode van zeventig jaar. Auteur Harry Isings heeft gedurende tientallen jaren foto's gemaakt van al het materieel van de Koninklijke Landmacht dat mobiel is gemaakt. Dit materieel is per categorie, verdeeld per variant, gefotografeerd en weergegeven in 1700 foto's. Tanks, artillerie, pantservoertuigen, jeeps, Land Rovers, materieel voor grondverzet, brandweerwagens en nog veel meer. Ook wordt een overzicht gegeven van de kentekens die in gebruik waren (en zijn) binnen de Krijgsmacht. Ook zijn overzichten opgenomen van alle de Koninklijke  Landmacht ingezette GMC's. Het fotoboek is een must voor de liefhebber van voertuigen, maar ook voor de oudgedienden van de verschillende onderdelen tijdens de Koude oorlog en de periode tot aan 2015.

Uitgeverij: Oskam boeks, Amstelveen
Pagina's: 399
Datum: november 2015

Vermist is erger dan dood Els Schiltmans/Piet IJntema
voorraad onbekend
€ 18,95

Een inkijk in de geschiedenis van de Bergings- en Identificatiedienst Koninklijke Landmacht

voorraad onbekend
€ 29,95

Het markante oeuvre en de bijzondere levensloop van H.W. Koekkoek, telg van de beroemde schildersfamilie, zijn het onderwerp van deze rijk geillustreerde monografie. De taferelen van de Frans-Duitse oorlog(1870-1871), van eigentijdse internationale militaire typen en cavalerie- en artillerie-eenheden, maar ook de illustraties die Koekkoek maakte van de tussen 1900 en 1918 gevoerde oorlogen zijn uniek in het militaire genre van zijn tijd.

Na 1920 schilderderde hij noodgedwongen geromantiseerde, vredige Hollandse landschappen en stadsgezichten. Zijn oeuvre, dat vooral bekendheid kreeg in Engeland, Australie en Noord-Amerika, wordt gekenmerkt door een groot voorstellingsvermogen en natuurgetrouwe weergave van, met name, artillerie en cavalerie, waarin het paard centraal staat.

Koekkoeks terigkomst naar Nederland-tussen 1900 en 1920 woonde hij in London, waar hij veronden was aan The Illustrated London News-leidde tot diep heimwee. De afgenomen belangstelling voor zijn geliefde militaire onderwerp maakte hem zwaarmoedig. Wanhopig schreef hij aan een van zijn kunsthandelaren dat slechts een nieuwe oorlog daar een einde aan zou kunnen maken.

voorraad onbekend
€ 22,-

(The German soldier in Russia, 1941-1945) Beschrijving van het leven de Duitse soldaat aan Russische front tijdens de Tweede Wereldoorlog. Foto's.

voorraad onbekend
€ 18,-

Dit is een nieuw boek

voorraad onbekend
€ 55,-

(in het voormalig Nederlands-Indie, 1861-1949, in haar verschillende tijdsperioden geschetst) Beschrijving van de speciaal voor Nederlands-Indie bedoelde marinemacht. Foto's.

Hr.Ms. O 21 Claes, Wijnand
voorraad onbekend
€ 20,-

(& de kat met de negen levens) Beschrijving van de ervaringen de onderzeeboot O 21 beschreven door een van de voormalige schepelingen. Alle acties door de hele oorlog heen krijgen uitgebreid aandacht. Foto's.

voorraad onbekend
€ 30,-

(Reprinted with Amendments (No. 1), 1945) Pamflet voor de herkenning van Japanse wapens, mijnen, tanks en geschut. Foto's.

De expeditie naar Bali in 1906 Feuilletau de Bruijn, A.A.G.
voorraad onbekend
€ 75,-

(Oost-Indische krijgsgeschiedenis, deel XI) Beschrijving van de Nederlandse expedities naar Bali in 1906 om daar het Nederlandse gezag te bevestigen. Losse kaarten aanwezig.

voorraad onbekend
€ 28,-

(De geschiedenis van het bureau Bijzondere Opdrachten en de agenten London, 1944-1945) Beschrijving van de acties door Nederlandse agenten vanuit Londen in Nederland uitgevoerd.