Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuw en actueel bij Jomini

Vermist is erger dan dood Els Schiltmans/Piet IJntema
voorraad onbekend
€ 18,95

Een inkijk in de geschiedenis van de Bergings- en Identificatiedienst Koninklijke Landmacht

voorraad onbekend
€ 29,95

Het markante oeuvre en de bijzondere levensloop van H.W. Koekkoek, telg van de beroemde schildersfamilie, zijn het onderwerp van deze rijk geillustreerde monografie. De taferelen van de Frans-Duitse oorlog(1870-1871), van eigentijdse internationale militaire typen en cavalerie- en artillerie-eenheden, maar ook de illustraties die Koekkoek maakte van de tussen 1900 en 1918 gevoerde oorlogen zijn uniek in het militaire genre van zijn tijd.

Na 1920 schilderderde hij noodgedwongen geromantiseerde, vredige Hollandse landschappen en stadsgezichten. Zijn oeuvre, dat vooral bekendheid kreeg in Engeland, Australie en Noord-Amerika, wordt gekenmerkt door een groot voorstellingsvermogen en natuurgetrouwe weergave van, met name, artillerie en cavalerie, waarin het paard centraal staat.

Koekkoeks terigkomst naar Nederland-tussen 1900 en 1920 woonde hij in London, waar hij veronden was aan The Illustrated London News-leidde tot diep heimwee. De afgenomen belangstelling voor zijn geliefde militaire onderwerp maakte hem zwaarmoedig. Wanhopig schreef hij aan een van zijn kunsthandelaren dat slechts een nieuwe oorlog daar een einde aan zou kunnen maken.

voorraad onbekend
€ 80,-

In the decade preceding World War II and into the 1950's, Harley-Davidson was the United States military's battle bike of choice. Employed by the U.S. Army, Navy and Marines, as well as sveral Allied forces, it saw servic in World War II arenas from Normandy to China. Loved for its toughness and versatility by the men carried into conflict, Haerley's military models are highly prized by today's motorcycle collectors and enthousiasts.

How to restore your military Harley-Davidson 1932-1952 is the ultimate reference for correctly resoring these rare and historically significant machines. Author Bruce Palmer III is one of the top experts on Harley-Davidson military bikes bringing years of research to this work. More than 250 archival and detail photos cover every facet of these unique motorcycles. Whether you are restoring your own Harley military model or are a student of military history, you'llfind How to restore Your military Harley-Davidson, 1932-1952 an invaluable reference.

voorraad onbekend
€ 18,-

Dit is een nieuw boek

voorraad onbekend
€ 50,-

(Fallschirm Jager, Fallschirm Pioniere) Beschrijving van de Duitse Genisten van de Fallschirmjager die bij Eben Emael een cruciale rol speelde bij het veroveren van het Belgische fort.

voorraad onbekend
€ 18,-

Roman, geschreven naar waar gebeurde acties over de Brandenburg division, de eenheid van admiraal Canaris, belast met Intelligence en commando-acties.

voorraad onbekend
€ 10,-

Instructiekaart voor het dagelijks onderhoud van de Centurion Mk V tank in gebruik tijdens de koude oorlog in Nederland.

voorraad onbekend
€ 10,-

Voorschrift voor de algemene opleiding van de militair begin jaren '90. Uitgebreid overzicht van Warschaupactmaterieel en Rangonderscheidingstekens.

voorraad onbekend
€ 28,-

Beschrijving van de opstand in 1921 van Soviet matrozen in het Marine-fort Kronstadt tegen het Bolshewistische regime. De opstand werd meedogenloos neergeslagen door de Bolsjewieken.

voorraad onbekend
€ 40,-

(Commander-in-Chief American Expeditionary Forces) Memoires van de commandant van de Amerikaanse Exp. Macht die vanaf 1917 in Frankrijk meevocht tegen de Duitsers aan Westfront. Foto's.

voorraad onbekend
€ 16,-

Beschrijving van de gevechtsacties door de Tank eenheden onder leiding van Oberst Werner in Polen en de Westveldtocht in 1940.

voorraad onbekend
€ 16,-

Biografie van Heinz Guderian, de leidende generaal die door zijn vooruitstrevende inzet van het pantserwapen tijdens de Tweede Wereldoorlog tot opzienbarende overwinningen kwam.