Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Inkoop boeken en landkaarten

Boeken Winston Churchill Naast verkoop van oude boeken en landkaarten, kopen wij ook boeken en landkaarten in. U kunt ons altijd bereiken als u oude boeken en landkaarten heeft waar u geen bestemming meer voor heeft. Belangrijk in dit opzicht is echter wel de aard van de aangeboden artikelen.

Hieronder vindt u een overzicht van de spelregels die wij hanteren voor de inkoop van boeken en landkaarten.


Spelregels voor inkoop van boeken en landkaarten

Wat wordt ingekocht?

 • Boeken en landkaarten die een directe of een indirecte relatie hebben met Militaire Historie en Internationale Betrekkingen. Voorbeelden van boeken die een indirecte relatie hebben, zijn boeken met een economische achtergrond (Het Kapitaal van Karl Marx, The Wealth of Nations van Adam Smith) die een grote rol hebben gespeeld in het internationale verkeer. In elk denkbaar vakgebied zijn dergelijke voorbeelden mogelijk. (Kunst, Geneeskunde etc...)
 • Boeken in de bovengenoemde categorie in het non-fictie genre. Uitzonderingen zijn mogelijk.
 • Landkaarten die een directe of een indirecte relatie hebben met Militaire Historie en Internationale Betrekkingen.
 • Papieren, prenten, tekeningen, handleidingen, voorschriften, brieven etc... van militaire aard. Ouderdom richtlijn is pre-1955.
 • Al het bovenstaande in schone en intacte staat.

Wat wordt niet ingekocht?

 • Boeken of andere objecten die vies zijn, of in zodanige staat zijn dat inkoop niet van toepassing is (kapot, veelvuldig in geschreven). Boeken en kaarten van puur militaire aard, met aantekeningen van de authentieke gebruiker zijn daar een uitzondering op. Een naam op het schutblad is geen bezwaar.
 • Boeken die veelvuldig worden aangeboden, maar waar geen vraag naar is.

U heeft boeken die u wilt aanbieden, wat nu?

 • U maakt een lijst van de boeken met de volgende gegevens: titel, schrijver, jaar van uitgave en uitgever en de staat waar het boek zich in bevindt.
 • U stuurt deze lijst met uw contactgegevens op naar Inkoop@Jomini.nl.
 • Bij een lijst van minder dan 10 boeken/landkaarten, ontvangt u binnen drie dagen een bericht. Bij meer dan 10 boeken/landkaarten zal dit vijf werkdagen in beslag nemen. Als het om grote partijen gaat zal apart contact met u worden gezocht.
 • Het kan voorkomen dat de boeken eerst gezien moeten worden om te worden ingekocht. Dan is er separaat contact met u en worden er verdere afspraken gemaakt.

Jomini houdt zich ten alle tijde het recht voor om boeken of landkaarten te weigeren.

Heeft u boeken/landkaarten of andere documenten en u wilt ze aanbieden, of heeft u nog aanvullende vragen? Mail dan naar: inkoop@jomini.nl, bellen kan ook: 06-10 16 11 40.