Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Individuele Militaire Historie (IMH)

Het Individueel Militair-historisch Onderzoek (IMH) wordt nu door Jomini aangeboden. Het IMH is een mogelijkheid voor het naspeuren van de persoonlijke geschiedenis van uw voorvader die in vroeger tijden betrokken was bij het Nederlandse leger of de Marine. Bij een IMH wordt in een kort onderzoek naspeuring verricht naar de Militair-historische verrichtingen van uw voorouder.

Dat kan zijn omdat hij/zij in dienst was van de Nederlandse krijgsmacht, maar ook als hij/zij in oorlogstijd met oorlog werd geconfronteerd. In het IMH wordt, in nauw overleg met u, onderzoek naar uw voorvader verricht om meer informatie te krijgen over uw voorvader en zijn/haar wedervaardigheden tijdens dat conflict.

Portret van Teuku Umar en gevolg

Het IMH is een in tijd en scope beperkt onderzoek dat zich richt op een specifieke persoon. De periode waar deze persoon in leefde, is wat minder van belang, als er maar een relatie is met de Militaire historie. In eerste instantie wordt er vanuit gegaan dat de persoon waar onderzoek naar wordt gedaan in Nederlandse dienst zat. Onderzoek naar personen in buitenlandse dienst is mogelijk, maar wordt in overleg besproken.