Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De Nederlandse stalen helm

1916-1992

Joode, Kevin de (red.)

Prijs: € 79,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(4 beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789090317779
Auteur(s) : Joode, Kevin de (red.)
Taal : Nederlands
Onderwerp : Nederlandse Militaire historie
Uitgever : Heppner Publishing and Media
Jaar van uitgave : 2019
Verschenen : Juni 2019
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 348
Beschrijving

De metalen helm als militair uitrustingsstuk stamt al uit de oudheid. Toch raakt hij in de 17e eeuw door een veranderende militaire doctrine in onbruik. Tijdens de Eerste Wereldoorlog van '14 – '18 wordt de stalen helm opnieuw geïntroduceerd. De legerleiding in het neutrale Nederland speelt hier direct op in en laat een eigen stalen helm ontwikkelen. Dit boek geeft een nauwkeurige beschrijving van de ontwikkeling, de productie en het gebruik van stalen helmen voor de Nederlandse strijdkrachten in de periode van 1916 – 1992.

Welke invloed hadden de nationale en internationale ontwikkelingen op de besluitvorming? Hoe verliep de zoektocht naar de ideale eigen helm? Welke andere niet-militaire organisaties hebben helmen gedragen? En aan welke details kun je de verschillende helmen herkennen? Een historische zoektocht, die door de auteurs aan de hand van degelijk onderzoek en gedetailleerde illustraties wordt onthuld.

Dit unieke naslagwerk geeft een zeer uitgebreid beeld van de verschillende varianten van alle typen stalen helmen die in Nederlandse dienst zijn geweest. Vormen, kleuren, productiemethoden, en vele andere belangrijke details van de Nederlandse Stalen helm worden uitgebreid getoond. Voorzien van 1200 kleurenfoto's maakt dit boek tot een onmisbaar werk dat in geen enkele kast mag ontbreken van ieder die interesse heeft in dit stuk Nederlands militair verleden. Het boek is nu reeds te bestellen, waarna het na de introductie op 8 juni 2019 zal worden verzonden.Pre-order is vanaf nu mogelijk. Bestel nu! Levering geschiedt vanaf 8 juni 2019.

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordelingen
De Nederlandse stalen helm 1916-1992
Recensie door: Marco

Prachtig uitgevoerd en goed gedocumenteerd standaardwerk! Het geld meer dan waard!

Niet zomaar een boek
Recensie door: Bert Huijgen (karman, roverbert)

In dit boek leggen enkele gepassioneerde verzamelaars van Nederlandse helmen uit, hoe de Nederlandse helm is ontwikkeld uit de behoefte van de eerste Wereldoorlog tot en met de uitfasering van de stalen helm in de jaren 1990. Zeer goed gedocumenteerd en geïllustreerd smeekt dit boek om een Engelse vertaling zodat dit standaardwerk ook (leesbaar) voor buitenlandse verzamelaars wordt ontsloten. Tussen de verschillende (buitenlandse) naslagwerken over helmen staat dit boek op eenzaam hoog niveau naast de serie van Ludwig Baer over de Duitse Stalen helm. Met dien verstande, dat de illustraties in "De Nederlandse Stalen Helm" die van Baer in kwaliteit en kwantiteit overstijgen. Smaakt naar meer.

De Nederlandse stalen helm 1916-1992
Recensie door: Maurits Kamman

Dit boek is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Nederlandse helm van voor en na de Tweede Wereldoorlog. Op basis van wetenschappelijk onderzoek is een goed overzicht gegeven van het ontstaan en de ontwikkeling van de Nederlandse helmmodellen. De duidelijke foto's en de schematische overzichten versterken dit beeld enorm. Een echt handboek dus voor de verzamelaar van helmen!

De Nederlandse stalen helm 1916-1992
Recensie door: Erik van den Dungen

Een zeer uitvoerig en goed gedocumenteerd boek over de invoering en de doorontwikkeling van de stalen helm bij de Nederlandse krijgsmacht vóór en na de Tweede Wereldoorlog, inclusief het gebruik ervan bij andere (politie-) diensten in Nederland en in het buitenland. Met duidelijke overzichten van o.a. leveranciers, aantallen en ontwikkellijnen. Voor verzamelaars zal vooral in de detailfoto's de grote meerwaarde van dit boek zitten: alle varianten helmen zoals die bij verschillende producenten in de loop van de tijd werden gemaakt komen scherp in beeld. Topboek!