Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

They were all over the sky

Antoon Meijers

Prijs: € 34,-
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789081870252
ISBN : 9081870254
Auteur(s) : Antoon Meijers
Taal : Nederlands
Onderwerp : Tweede Wereldoorlog
Druk : 1
Conditie : Nieuw (Nieuw)
Pagina's : 230
Beschrijving

Op 17 september 2019 is het 75 jaar geleden dat Operatie Market Garden plaatsvond. In de aanloop naar de herdenkingen van deze geallieerde operatie zullen diverse nieuwe publicaties verschijnen over deze beruchte en iconische veldslag uit de Tweede Wereldoorlog. In de meeste publicaties en standaardwerken ligt het zwaartepunt op de geallieerde luchtlandings- en grondtroepen en de laatste jaren ook meer en meer op de Duitse zijde ervan.

Echter, een zeer onbelicht aspect van Operatie Market Garden zijn de Amerikaanse bombardementen vlak voor en tijdens deze operatie. Honderden Amerikaanse B-17 'Flying Fortress' bommenwerpers van in totaal 22 Bomb Groups van de 8th Air Force waren op deze gedenkwaardige dag in september 1944 vanuit Engeland al vroeg op pad om met name Duits luchtafstellingen en andere militaire doelen verspreid over 119 locaties in Nederland aan te vallen.

Deze bombardementen waren niet altijd even precies als effectief en eisten tevens nog eens vele slachtoffers onder de Nederlandse burgerbevolking, waaronder ook veel kinderen. Ook de veelzijdige P-47 Thunderbolt jachtbommenwerpers uitgerust met bommen, raketten en zware boordwapens werden gedurende de gehele gevechtsperiode ingezet om de geallieerde luchtlandingstroepen te ondersteunen en de Duitse verdediging in Nederland te ontregelen.

Velden met een * zijn verplicht