Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Vergeltungswaffen in Nederland

Vergeltungswaffen in Nederland, inzet van de V.1, V.2 en de V.4 vanaf Nederlands grondgebied 1944-1945

Koopman, Henk

Prijs: € 50,-
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789081870221
Auteur(s) : Koopman, Henk
Taal : Nederlands
Onderwerp : Nederlandse Militaire historie
Uitgever : Flying Pencil BV
Jaar van uitgave : 2018
Uitvoering : Gebonden
Conditie : Nieuw
Pagina's : 332
Beschrijving

Op 8 september 1944 werden de inwoners van Den Haag opgeschrikt door het oorverdovende gebulder van een opsteigende V2-raket, die werd afgevuurd richting London om daar dood en verderf te zaaien onder de Britse bevolking. Dit was het begin van een, deels onbekende, geschiedenis van de beruchte duitse Vergeltungswaffen V1, V2 en V4 vanaf Nederlands grondgebied.

Auteur Henk Koopman voert al sinds de jaren '70 van de vorige eeuw onderzoek uit in binnen- en buitenlandse archieven van de V-wapens in Nederland. Naast de inzet van deze terreurwapens vanaf Nederlands grondgebied is in dit boek ook aandacht geschonken aan de ontwikkeling, alsmede de kortstondige inzet in Frankrijk hiervan. Dezee aspecten waren van grote inloed op de denkwijze van het Duitse opperbevel en in de later inzet van de V1, V2 en de V4 in het bezette Nederland.

Naast een een gedetailleerde geschiedschrijving over de Vergeltungswaffen in Nederland, bevat dit standaardwerk ruim 450 (kleuren)-foto's, tekeningen en kaarten, waarvan een aantal nog niet eerder gepubliceerd is.

Velden met een * zijn verplicht